Politik

The Flats, rostbältsstaden Cleveland förnyas

Cleveland Skyline from the Flats

Cleveland från the Flats.

På besök i Cleveland pratar jag med mina Uber-chaufförer och för reda på att rostbältet i Ohio nu definitivt är på väg att försvinna. Vad som gäller nu är att nya industrier håller på att etablera sig, speciellt kring Cleveland Clinic, ett av USA:s bästa sjukhus, men idag finns det också inkubatorer och startupföretag.

Och The Flats, ett område i centrala Cleveland som till för inte så länge sen var ettt nedgången område som ingen frivillgt begav sig till, har på kort tid förvandlats till en ungdomsganget med restauranger, underhållning och kafeer.

Man ser fortfarande övergivna gallerior men också de senaste affärerna från de båda kusterna.

En lokal DJ som jag fick tillfället att tala med påpekade dock att “om ni vill bli nått så kan ni inte stanna i Cleveland, då måste ni bege er till någon av USA:s båda kuster.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

One thought on “The Flats, rostbältsstaden Cleveland förnyas

Comments are closed.