Politik

Att ta Uber på San Franciscoflygplatsen sent på kvällen är busenkelt

UberSFO

Det är givetvis enkelt att ta Uber till San Franciscoflygplatsen. Men hur gör man för att ta Uber från flygplatsen. Jo precis som på många amerikanska flygplatser, så hoppar det upp ett litet fönster när du sätter på din Uber-app och det fönstret vet var du finns och i mitt fall sa den att jag stod i dörr nummer tio på Terminal 1. Så det var bara att beställa bilen med ett knäpp med fingret. Men då blev det strul. För trots att det lilla fönstret hade identifierat rätt plats så sa beställningen att jag stod vid dörr nummer 2.

Inga problem, jag messade chauffören som svarade tack och inom 3 minuter så stod bilen utanför dörr nummer 2. Det var bara att hoppa in.

Man har liknande problem inne i San Francisco också, att den GPS-service som Uber använder ofta inte är exakt nog. Då är det bra att kunna ringa eller texta chauffören så att han kan hitta en.

Och här befinner jag mig i bilen på väg söderut på motorväg 101 i nattmörkret. Chauffören var en gladlynt kille och vi fick oss en trevlig pratstund. Om min resa och vad han tycker om att köra Uber, han gillar det, och hans planer på att resa till Uganda för att besöka hans mamma som har flyttat hem dig efter flera år i Silicon Valley.

Alla Uberchaufförer är inte lika pratsamma, men många är det och det är ofta kul att prata med dom och få en inblick i deras liv.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien