Politik

USA-valet, en lat Peter Wolodarski, det makalösa Hillary-hatet slår alla rekord

Hilarys America

Jag tycker inte att den svenska pressen riktigt har fångat det republikanska etablissemangets glödheta hat mot Hillary Clinton och allt vad demokratisk politik är. Ett bra exempel är den något late Peter Wolodarski som skjuter in sig på Donald Trumps allt grövre hets mot Hillary Clinton Peter Wolodarski: Det är så här demagoger underminerar demokratin

Men det är ett betydligt större fenomen än så. Något som Wolodarski lätt hade kunnat se om han slagit upp sin New York Times och kollat dess bästsäljarlista
och upptäckt att av de tio i topp så är de fyra mest sålda inbundna faktaböckerna i USA idag angrepp på Hillary Clinton!!!!! Alltså de fyra första faktaböckerna, ettan, tvåan, trean och fyran består alla av angrepp på Hillary Clinton.

Etta ligger HILLARY’S AMERICA skriven av Dinesh D’Souza en kristen apologist och indisk-amerikansk politisk kommentator bunden till tankesmedjor på högerkanten som American Enterprise Institute, the Heritage Foundation och Hoover Institution. En bok i vilken han går till generalangrepp mot Hillary Clinton.

Liars

Tvåa ligger LIARS av den kände radioprataren, författaren och mediepersonligheten Glenn Beck.

Beck har stort inflytande i USA och bl.a. skrivit sex böcker som har platsat på New York Times bästsäljarlista. Bl.a. “it IS” om Islam, “Miracles and Massacres” osv.

Hans radioprogram har över nio miljoner människor lyssnare och flera böcker som Beck har rekommenderat har blivit de mest populära böckerna på Amazon.com.

En energisk version av den svenska bloggaren Dick Erixon kanske.

Crisis of character

Trea ligger CRISIS OF CHARACTER av en tidigare Secret Service-agent Gary J. Byrne med spökskrivaren Grant M. Schmidt. En pensionerad Secret Service-agent som vill dryga ut sin pension.

Men vad alla de här böckerna har gemensamt är att de är rena angrepp på den demokratiske politikern från högerkanten. Det finns inte något enda litet försök att vara objektiv. Och mer märkligt, New York Times bästsäljarlista listar för det mesta böcker som läses av de universitetsutbildade och i städerna. De litet mer intellektuella ska vi säga. Så att dessa människor nu köper såna här skräpböcker säger rätt mycket om det politiska klimatet i USA.

Inte en enda bok om dagens politiska USA där de båda partierna sätts in i ett större sammanhang. Nej bara fyra rena hatangrepp, och nu det märkligaste. Inte en enda bok som angriper republikanerna eller Donald Trump! Nu kan man säga att Trump bara nyligen blev republikanernas presidentkandidat. Men såna här hatböcker med hopkok av redan existerande material kan lätt skrivas på några veckor.

Armageddon

Och till sist fyra ligger ARMAGEDDON av Dick Morris och Eileen McGann med råd till Donald Trump för hur han ska besegra Hillary Clinton.

Morris var vän och rådgivare till Bill Clinton under dennes tid som guvernör i Arkansas. Morris blev senare politisk rådgivare till president Clinton 1992. Morris gav Clinton viktiga tips om hur kan skulle “triangulera” sin politik och kombinerade traditionella republikansk och demokratisk politik. Sen blev han en av paret Clintons svurna fiender.

En inblick i dagens politiska läge i USA. Och ett tecken på att hatet mot Hillary Clinton är betydligt mer än enbart Donald Trumps allt bisarrare och hotfullare personangrepp.

Det här hatet kommer att fortsätta att blomma långt efter det att Donald Trump har förlorat valet och försvunnit från scenen.

Och det är USA dilemma, hur man ska kunna fortsätta att föra en rationell politik när ett av partierna allt mer vägrar att ha något att göra med det andra.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien