Politik

Den homofobiska Mormonkyrkan på kollisionskurs med det moderna USA

Tags:

Mormon Temple

När Kalifornien år 2008 legaliserade könsneutrala äktenskap så var det mormonkyrkan som ledde attackerna mot det mer toleranta kaliforniska samhället och som i november samma år lyckades få igenom den s.k. Proposition 8 som förbjöd könsneutrala äktenskap i Kalifornien.Ett förbud som lyftes i juni 2013

Jag minns själv hur mormonmissionärer gick dörr till dörr över hela området där vi bor för att få så många som möjligt att rösta för att förbjuda könsneutrala äktenskap. Ett av deras argument var att om man inte förbjöd såna äktenskap så skulle skolbarnen tvingas titta på videon och grafiska demonstrationer av homosex.

När sen HD gjorde könsneutrala äktenskap lagliga i hela USA så vägrade mormonerna att böja sig och fortsätter till dags datum sin jihad mot den nya lagen. Något som har lett till att en hel del liberala mormoner nu har börjar lämna rörelsen.

Sam Levin skriver i brittiska The Guardian: ‘I’m not a Mormon’: fresh ‘mass resignation’ over anti-LGBT beliefs. Critics of the church’s anti-gay stance continue to leave en masse, and say the exodus will go on as long as the church alienates the queer community

The controversial rule, adopted after same-sex marriage became legal in the US, said that if Mormon children of gay parents wanted to be baptized, they would have to denounce same-sex cohabitation and leave their family’s house when they turned 18.

Lila Steffensen, who participated in a ‘mass resignation’ from the Mormon church: ‘I don’t want to be part of a big con.’

Lila Steffensen, who participated in a ‘mass resignation’ from the Mormon church: ‘I don’t want to be part of a big con.’

Protests erupted, and within several weeks, Utah attorney Mark Naugle had helped more than 2,600 people file resignation papers.

Naugle – who left the church 15 years ago and now runs a website called QuitMormon.com – said that as of Monday, he had processed nearly 12,000 resignations since the mass departures began in November.

Mormonerna har från första början varit en bisarr rörelse, som nu gör sig känd för att stå till höger om den kristna högern.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien