Politik

Nej det är inte bra att dricka alkohol, ens i små mängder

Whiskey

Alkoholindustrin har länge gått ut med helt grundlösa budskap om att det är bra att dricka alkohol – i inte alltför stora kvantiteter. Något som aldrig har varit sant, och som forskare nu, till alkoholindustrins raseri, har börjat påpeka på allvar.

Justin Scheck och Tripp Mickle skriver i Wall Street Journal:
With Moderate Drinking Under Fire, Alcohol Companies Go on Offensive
Public-health officials who long said light drinking was good for the heart are now warning of cancer risks, causing ripples through the alcohol industry

At a brewers’ conference this spring, an alcohol lobbyist fired a warning shot in what has become a multimillion-dollar global battle. Public-health officials “want to tell you that alcohol causes cancer,” Sarah Longwell, managing director of the American Beverage Institute, told the crowd. The industry, she said, was in danger of losing its “health halo.”

For decades, beer, wine and liquor producers have been helped by a notion, enshrined in a number of governments’ dietary advice, that a little alcohol can provide modest coronary and other health benefits.

Rapidly, that advice is shifting as health-policy officials around the world scrutinize their previous advice in the light of research pointing to possible cancer risks.

Så det bästa sättet att minimera riskerna från att dricka alkohol är att inte dricka alkohol alls. Något som inte bara kommer att ge dig bättre hälsa utan också spara mängder med liv på gator och vägar, göra familjelivet mindre våldsamt och barnens uppväxt mer harmoniskt.

Ett enkelt steg till ett bättre liv.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

3 thoughts on “Nej det är inte bra att dricka alkohol, ens i små mängder

Comments are closed.