Politik

Åsa Linderborg, yttrandefriheten och de udda åsikterna

Precis varför man i Sverige är så intolerant mot udda åsikter är litet vårt att riktigt förstå. Men en av mina svenska favoriter, Åsa Linderborg vill värna om alla åsikter, liksom även en annan av ina favoriter Göran Greider.

Åsa Linderborg skriver i Aftonbladet: Skydda den udda åsikten. Åsa Linderborg om en ryggradslös bokmässa – och intoleransen som hotar yttrandefriheten

När Sara Mohammad presenterades som sommarvärd reagerade många antirasister på sociala medier mycket starkt, eftersom Mohammad med sina uttalanden om förorten visat att hon är islamofob. Därför borde hon inte få sommarprata i P1. Om de upprörda fått bestämma skulle vi aldrig fått ta del av hennes trauma att som åttaåring blivit utsatt för könsstympning.

Samma sak med den danske poeten Yahya Hassan. Hans erfarenheter av ett aggressivt, bidragsfuskande föräldrahem riskerade att spela rasisterna i händerna, varför en och annan kritiker undrade om han inte borde tänkt sig för. Om Dansk folkeparti växer, är det delvis hans ansvar.

Invandrarkvinnor som vittnar om att samma sorts fundamentalistiska värderingar som de en gång flytt från nu börjar få fäste även i deras svenska bostadskvarter, bemöts med ajabajafingret: Du har fel, så där är det inte alls där du bor! Och hur som helst ska vi inte prata om det, för det vinner bara SD på.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

7 thoughts on “Åsa Linderborg, yttrandefriheten och de udda åsikterna

 1. Lennart

  roger, liksom om man ska ha några kläder på sig överhuvudtaget. Det är väl ingenting som myndigheterna har med att göra?

  1. Lennart

   Roger, staten har ett ansvar för alla som uppehåller sig i landet, även för tiggarna. Som far oerhört illa av att leva på gatan och som också lätt rånas och hotas av kriminella. Så staten bör erbjuda dom sjukvård och beredskapsjobb istället för ett liv på gatan. Men det är något som tiggeri-försvararna inte verkar vilja höra talas om. För dom är tiggeriet det viktiga verkar det som, inte hur man får slut på det och ger de här människorna ett värdigt liv.

 2. Marcin

  “In the end we shall make thoughtcrime literally impossible, because there will no words in which to express it.”

  1. Lennart

   San, jo men det stämmer, udda är inte rätt ord. Kommer inte på rätt ord, politiskt oacceptabelt?

Comments are closed.