Politik

USA-valet, Clinton tappar, alt-right, svaga demokrater, vem vinner i november?

Tags:


538a

Klicka på bilden.

Vänta vänta vänta, presidentvalet i USA är inte över än. Under den senaste veckan har Hillary Cinton tappat 6% och även om det är från en astronomiskt höjd på en nära 90% chans att vinna valet om det hölls idag så sammanfaller Trumps blygsamma framgång med en klar förändring i hans aggressiva och rent groteska stil. Trump har mjuknat inget tal om annat, och han har två månader+ på sig fram till valet. Mycket kan hända innan dess.

Matt Flegenheimer skriver i New York Times: Hillary Clinton Says ‘Radical Fringe’ Is Taking Over G.O.P. Under Donald Trump

In a 31-minute address, building to a controlled simmer, Mrs. Clinton did everything but call Mr. Trump a racist outright — saying he had promoted “racist lie” after “racist lie,” pushed conspiracy theories with “racist undertones” and heartened racists across the country by submitting to an “emerging racist ideology known as the alt-right.”

“He is taking hate groups mainstream,” Mrs. Clinton told supporters at a community college here, “and helping a radical fringe take over the Republican Party.”

Mrs. Clinton said that while a racially charged and “paranoid fringe” had always existed in politics, “it’s never had the nominee of a major party stoking it, encouraging it and giving it a national megaphone, until now.”

Nu har jag svårt att se hur han skulle kunna komma nära Clinton, men däremot tror jag att valet kommer att bli betydligt jämnare än de flesta hittills har trott.

Så att Clinton nu går ut och uppmärksammar alt-right, en rasistisk vit gruppering som stöder Donald Trump och är emot mångkultur och invandring visar att hon inte vill att väljarna ska glömma den gamle Trump nu när en ny och mjukare Trump dyker upp.

New York Times uppmärksammar också de många svaga kandidater demokraterna har i
senatsvalen, ett klart tecken på att republikanerna fortfarande är det starkaste och bäst organiserade partiet och att om demokraterna inte lyckas återta senaten detta av alla år så kommer partiet att bli rejält försvagat inför framtiden.

Om Hillary Clinton kan gå in i valkampanjens slutspurt efter Labor Day med säg 75% chans att vinna valet och sen kan hålla den tröskeln så är det en sak. Om hon skulle komme neråt 60% så är det allvarligt.

Mycket handlar nu på hur hon kan stärka synen på sig själv när hon inte längre har Donald Trump som hjälpreda.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien