Politik

Riskkapitalet i Silicon Valley: de mest kända är inte alltid de mest framgångsrika

Tags:

Marc Andreessen

Jag skriver rätt ofta om riskkapitalet här i Silicon Valley och ofta då om vad jag brukar kalla Silicon Valleys ledande riskföretag Andreessen Horowitz. Men trots att Andreessen Horowitz är Silicon Valleys mest synliga riskföretag så är det inte det mest framgångsrika.

Som Rolfe Winkler förklarar i en högintressant artikel i all Street Journal: Andreessen Horowitz’s Returns Trail Venture-Capital Elite. Rare look at startup investors’ performance shows Andreessen Horowitz lags behind Sequoia, Benchmark, Founders Fund

Andreessen Horowitz’s first three venture funds have nearly doubled their investment capital or better since inception, according to documents reviewed by The Wall Street Journal that provide a rare look at the performance of one of Silicon Valley’s top venture-capital firms.

But an analysis of its returns, compared with funds from top rivals and industry averages, shows that Andreessen Horowitz hasn’t yet earned its reputation as an elite firm.

The firm, co-founded by web pioneer Marc Andreessen in 2009, is routinely mentioned among the pantheon of great startup investors with the likes of Sequoia Capital, a status that has allowed it to command higher fees than some of its peers.

Det visar sig att tre andra riskföretag, Sequoia, Benchmark och Founders Fund är mer framgångsrika, dvs att deas investeringsfonder växer snabbare än Andreessen Horowitzs. Något som är viktigt att veta om man söker riskkapital.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien