Politik

Webbkurser, MOOC som Udacity allt populärare. Hotas högskolorna?

Massivt Öppna Webbkurser eller MOOC har funnits en längre tid. Först trodde många inklusive jag själv att MOOCen snart skulle slå ut många mindre välrenommerade universitet och högskolor, men så har inte blivit fallet.

Men ofta med trender på webben så börjar man i liten skala för att sen steg för steg utvidga sin verksamhet och börja ta över verksamhet som idag mest tillhör högskolorna.

Udacity är ett bra exempel på en MOOC som har blivit allt viktigare för den som vill lära sig programmera. Speciellt när bredbandet expanderar och webben blir alltmer mångsidig.

MOOC-en klarar av de mesta som en högskola kan hantera utan en sak, och det är betygen. Men man har redan lanserat s.k. nano-dregrees som syftar till att lära de programmeringskunskaper som krävs för att kvalificera sig för ett inträdesjobb vid AT&T. Såna kurser ska ta kortare tid än ett år att slutföra, och kostar ca US $ 200 per månad.

Och det är ett stort steg framåt på bara några år.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien