Politik

Ta dina patientjournaler med på resan, digital teknologi öppnar för säkrare resor

Det sjukhus i Silicon Valley som jag tillhör satsar stort på IT. Man har t.o.m. med sin egen riskkapital-organisation.

Och nu kan jag när jag vill och med en musklick kolla min patientjournal på nätet.
Lyckligtvis består hela journalen inte av mer än motsvarande tre-fyra A4-sidor. Men där står allt som en läkare behöver veta om mig.

Och nu alldeles innan jag reste med en skadad hälsena så hittade jag en ny knapp på sjukhusets webb. “Klicka här för att skicka din patientjournal till en annan läkare”.

Det här är en mycket stor sak, för det betyder att om man som jag befinner sig på resa och behöver uppsöka läkare så kan dom på ett synnerligen enkelt sätt få tillgång till allt dom behöver veta om min hälsa. Lätt som en plätt.

Säg sen inte att den globaliserade och digitala världen inte är cool.

2 thoughts on “Ta dina patientjournaler med på resan, digital teknologi öppnar för säkrare resor

  1. Kurt

    Att sedan all försäkringsbolag därmed också har tillgång till din patientjournal innebär ju visserligen att du måste be läkarna att inte skriva in något i patientjournalen som kan påverka din sjukförsäkring (alltså blir det inte mycket skrivet där)

    1. Lennart Post author

      Kurt, du menar att läkarna inte skriver in sin behandling i patientjournalerna? Har du något belägg på det? Så är det bevisligen inte i min patientjournal.

Comments are closed.