Politik

Nu är dom här, förarlösa spårvagnar testas med människor i Lyon

Medan Uber nu testar förarlösa bilar i Pittsburgh så testar man förarlösa spårvagnar kanske man kan kalla dom på en 1,3 km lång bara i Lyon i Frankrike. Ett tecken på att de förarlösa bilarna nu är på väg att bli verklighet betydligt snabbare än man hade trott.

Melissa C. Lott skriver i Scientific American: Driverless, Electric Shuttles Now Operating in Lyon, France. The City of Lyon in eastern France has brought a driverless, electric shuttle service to its streets

Nyckelteknologin, fastän långt ifrån den enda teknologin som används är Light detection and ranging

Men undrar när såna här förarlösa spårvagnar kommer till svenska städer.

One thought on “Nu är dom här, förarlösa spårvagnar testas med människor i Lyon

Comments are closed.