Politik

USA-valet, bättre läge för Clinton, men hon är inte i hamn än

Efter den första debatten mellan Hillary Clinton och Donald Trump har Clintons siffror fortsatt att klättra uppåt, tills dom idag igen börjar se ut som dom gjorde för ett par månader sen.

På söndag den nionde kommer den andra debatten i Washington University i St. Louis och om Clinton kan göra lika bra ifrån sig så är valet i stort sätt över. Men det behöver hon inte göra. Trump vet nu hur mycket som står på spel och kan mycket väl komma att imitera sin vicepresidentkandidat Mike Pence och framträda på mindre aggressivt sätt.

En faktor i Hillary Clintons favör är att poströstningen nu snart börjar, så att Trumps möjligheter att flippa delstater tillbaka till röda blir mindre för varje dag som går.

7 thoughts on “USA-valet, bättre läge för Clinton, men hon är inte i hamn än

 1. Christer W

  Det är egentligen rätt märkligt att vilken virrpanna som helst kan ställa upp i demokratiska val utan att granskning av den mentala statusen.

  1. Lennart Post author

   Christer, jo det stämmer och det riktigt märkliga är att ingen republikan lyckades stoppa Trump. Vars härskarteknik verkar väldigt primitiv så här i efterhand. Barnsliga påhopp som ingen vuxen skulle tolerera men ändå så besegrade han alla 17 republikanska yrkespolitiker.

 2. Thomas Ruuth

  En dryg månad kvar till detta icke-normala val…, enda vi kan är hålla tummarna så inte dåren vinner, som Zhirinovsky skulle vunnit i Ryssland på 90-talet…

 3. San

  Så länge det finns en procents risk att en Saddam Hussein liknande galning blir president så är det svårt att sova lugnt, men jag har egentligen hela tiden varit rätt säker på att Clinton vinner detta.

  Som jag skrivit tidigare, den enda gången det varit jämnt i opinionen är när Trump gömt sig tillräckligt länge från medierna så att allt fokus är på Clinton och hennes så kallade skandaler. Men ändå när det varit som allra värst för Clinton så har Trump ändå aldrig varit i ledningen.

  1. Lennart Post author

   San, Tomas Ruuth, vi får se hur Trump kommer att spela sina kort nu på söndag. Antingen försöker han imitera sin vicepresidentkandidat Mike Pence och bara ler och vägrar att svara på svåra frågor. Eller också börjar han med att ta upp Clintons äktenskap. Han har ett så hetsigt humör att jag inte tror att han kommer att kunna behärska sig hur som helst.

 4. San

  Jag står ärligt talat inte ut med det här valet längre, en månad till är helt outhärdligt.

  Det finns det här klassiska Elenor Roosevelt citatet:

  “Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.”

  Applicerat på amerikanska val så lan man väl säga att för 75 år sedan diskuterades The New Deal, för 15 år sedan var det 9/11 som dominerade allt, nu har det här valet reducerats till om Hillary är “crooked”.

  1. Lennart Post author

   San, jag håller med dig! Det positiva är att Hillary Clinton nu återigen har en klar ledning och att för vare dag som går så blir det svårare för Trump att vinna. På något sätt så känns det “rätt” nu för första gången på rätt länge. Och det bästa är att nu är CLinton peppad på ett sätt hon inte var tidigare.

Comments are closed.