Politik

Medelmåttig, Googles nya mobil Pixel, kanske inte så bra trots allt

Jag hade sett fram emot att köpa Googles nya mobil till Jul, men efter att ha läst Brian X Chens recension i New York Times så kanske det inte är en så bra ide: Medioker, Googles nya mobil Pixel, kanske inte så bra trots allt

This holiday season, all Google’s new phone has to do to compete with those from Samsung, the world’s largest handset maker, is not burst into flames. That’s what recently happened to a bunch of Samsung Galaxy Note 7s, the higher-end smartphones that use Google’s Android software. The Note 7s have since been recalled and Samsung has shut down the product entirely.

The absence of a major competing Android device works out especially well for Google because the Pixel is, relatively speaking, mediocre. It is slower than Apple’s iPhone 7 and the Galaxy S7, Samsung’s smaller flagship phone. Photos shot with Pixel’s camera don’t look as good as the iPhone’s. And Google’s built-in artificially intelligent virtual assistant, called Assistant, is still fairly dumb.

But hey, the Pixel probably won’t burn down your garage or injure a child.

Ledsamt, men så verkar det vara. Och speciellt den inbyggda kameran är givetvis väldigt viktig. Konstigt att Google med sina enorma resurser ännu inte kan tillverka en mobil som är lika bra som Apples.

Nu finns det andra recensenter som ger den här mobilen bättre recensioner. Men det är uppenbart att man bör vara litet försiktig innan man köper den.