Politik

Hur kommer framtidens Virtuella Realitet att se ut, Facebooks Mark Zuckerberg demonstrerar

Virtuell Realitet tillsammans med den i mitt tycke betydligt intressantare Förstärkt Verklighet eller Augmented Reality är såna där teknologier som alltid ligger alldeles runt hörnet men som ännu inte riktigt kan åstadkomma något intressant.

På dom hackathon som jag går på så är det många team som bygger VT-appar, som i alla fall jag inte är speciellt imponerad av. Inte minst på grund av att VR-apparaten man måste ha på huvudet och för ögonen fortfarande är alltför klumpigt.

Men den här demon av Facebooks Mark Zuckerberg visar i alla fall vad som är möjligt idag med Facebooks Oculus-avatarer.

Så säkert kommer vi att få intressanta appar någon gång i framtiden. Men antagligen bara som jag ser det nisch-appar, som för den som vill köpa en villa utan att personligen kunna se villan. Och istället kan göra en VR-tur. Mycket populärt bland kinesiska miljonärer f.n.