Politik

Efter USA-valet, Trump mot robotarna, robotarna vinner stort

Donald Trump har lovat att stoppa utlokaliseringen av jobb till Mexiko och andra länder. Men han kan inte bygga en mur mot den snabba robotiseringen av amerikanska manuella jobb. Precis de jobb som han har lovat att bevara i USA.

Ett oerhört dumt löfte som visar hur han har bedragit den amerikanska arbetarklassen som nu håller på att ersättas av inhemska robotar i allt snabbare takt.

Rostbältet kan mycket väl komma att försvinna om några decennier, men då kommer fabrikerna att vara fulla av robotar och inte av arbetare.

Och dom arbetare som kommer att finnas a fabrikerna kommer för det allra mesta att behöva en högre utbildning än dagens manuella arbetare har.

Arbetarklassen kommer tyvärr att gå i graven och ersättas av universitetsutbildade människor.

Något som varken demokrater eller republikaner kommer att kunna ändra på.

4 thoughts on “Efter USA-valet, Trump mot robotarna, robotarna vinner stort

 1. Christer W

  Kan man inte placera små fyrkantiga röda och blå lådor som är programmerade till aldrig samarbeta utan sabotera istället för kongressmän och senatorer. Det bör ju inte bli någon större skillnad, jo, förresten, det blir billigare.

  1. Lennart Post author

   Christer, kongressledamöter inbegriper senatorer. Det blir ledamöter i Representanthuset och senatorer. Om man nu ska vara petig, vilket man ju bör vara.

 2. San

  Rostbältets revansch mot östkusteliten, ge dom en rejälskattesänkning så vi kan investera i robotar.

Comments are closed.