Politik

Senegal, ja precis, Senegal, satsar på e-valuta med Blockchain

Den som är intresserad av Blockchain, den krypterade digitala liggaren som lovar modernisera Fintek, finansteknologin, blir aningen förvånad över att höra att Senegal nu planerar att införa sin egen Blockchain-baserade e-valuta.

Senegal kanske någon säger, är det verkligen ett föregångsland på fintek-området? Och svaret till min egen häpnad är ja det är det.

IAfrikan News skriver: Senegal To Introduce A New Blockchain Based National Digital Currency, Second Country To Have Digital Currency

Senegal has recently become only the second country in the world which will introduce a new national digital currency. Named eCFA, the digital currecy will be blockchain based and will be legal tender just as their current currency, CFA Franc, is.

Senegal’s eCFA comes from a partnership by Banque Régionale de Marchés (BRM) and eCurrency Mint Limited. BRM will issue the digital tender currency, the eCFA, in compliance with e-money regulations of Banque Centrale des Etats de l’Afrique de l’Ouest (BCEAO), the Central Bank of West African Economic and Monetary Union (WAEMU).

Och som om inte det vore nog, den enda andra nation som har satsat på e-valuta är Tunisien!