Politik

Framtidens kvantdator kommer närmare

De datorer vi alla använder idag kommer inte att kunna avancera lika snabbt som dom hittills har gjort. Moores Lag som egentligen inte är någon lag, förutspår att antalet transistorer som får plats på ett chip växer exponentiellt. Och det är alltså inte längre sant. Takten håller på att mattas av och frågan är om det finns något som kan ersätta Alan Turings klassiska
Förhoppningen står till något som går under benämningen
Kvantdator som i vissa, men inte alla, fall kan vara betydligt snabbare än den snabbaste datorn idag.

Som Microsoft nu satsar stort på att utveckla. Orsaken till att det är så viktigt att kunna utveckla ständigt snabbare datorer är att det är Moores Lag som har möjliggjort den explosiva teknikutvecklingen sen Andra Världskrigets slut. Om den skulle mattas så skulle det få stora konsekvenser för samhället.