Politik

Jill Stein gör vad Hillary Clinton skulle ha gjort, begär en omräkning av rösterna i Wisconsin

Om valutgången hade varit den motsatta, och Hillary Clinton hade vunnit, så hade republikanerna aldrig erkänt valet och istället begärt omräkning på omräkning. Dom hade redan gjort klart att dom aldrig skulle samarbeta med en Clinton-regering, och det finns ingen orsak att ifrågasätta deras ärlighet.

Men demokraterna saknar ryggrad och har redan förklarat sig beredda att samarbeta med Trump.
Man kan säga vad man vill om det. Men USA har sedan länge haft ett revolutionärt parti och ett traditionellt politiskt parti i ständigt förfall. Som år för år förlorar delstat efter delstat.

Obama-segern kan ha varit ett undantag som inte kommer igen på ett decennium eller mer, allt medan demokraterna fortsätter att backa.

Att inte begära omräkning visar hur aningslös Clinton trots allt var. Väljarna förtjänar att veta svaret, trots att det säkert inte kommer att förändra valutgången.

6 thoughts on “Jill Stein gör vad Hillary Clinton skulle ha gjort, begär en omräkning av rösterna i Wisconsin

 1. Christer W

  Det intressant med att det inte är hillary som överklagar så förskjuts fokus. Det blir mycket svårare för trump att angripa h som dålig förlorare.
  Jag skulle inte bli förvånad om det visade sig att det är enskilda demokrater som finansierar omräkningen via bidrag till green party.
  Om nu allt skulle utfalla till hillarys fördel så är nog läget att hon måste ärva obamas statsapparat initialt, tiden efter omräkningen är kort.

  1. Lennart Post author

   Christer, det är mycket intressant, eftersom det inte finns några självständiga revisorer som granskar valet. Det borde man alltid göra oavsett om man någonsin skulle hitta några större avvikelser från valresultatet. Allt företag har revisorer så det är en väl etablerad praxis. Och nej, Hillary Clinton kommer inte att vinna valet oavsett vad den nya granskningen kommer att visa. Allt tyder på att det inte finns några oegentligheter.

   1. Bosse

    ” Och nej, Hillary Clinton kommer inte att vinna valet oavsett vad den nya granskningen kommer att visa. Allt tyder på att det inte finns några oegentligheter.”
    Hmm nej säkert inte men ponera att det helt osannolika skulle hända. Att det verkligen förekommit oegentligheter och att det visar sig att Hillary Clinton är den rättmätiga vinnaren av valet. Skulle det lösa några problem? Nä det tvivlar jag på. Om republikanerna och framförallt alla “Hillary-hatare” som hjälpt fram Trump till segern helt plötsligt blir norpade på denna seger så kan nog vad som helst hända. Det kanske inte resulterar i öppet inbördeskrig men nästintill.

    Nej jag hoppas faktiskt att det visar sig att valet har gått helt regelrätt till. Allt annat leder bara till ännu större problem och motsättningar. Demokraterna får kraftsamla och försöka få bort Trump om fyra år istället, när han möjligen har visat sig oförmögen att sköta landet på ett vettigt sätt. Om världen som vi känner den fortfarande finns kvar då. 😉

    1. Lennart Post author

     Bosse, som San skriver så har Trump en sån hybris att vad som helst kan hända. Mina ekvationer ser ut såhär: allt hänger på om demokraterna kan vinna 2018 års kongressval och speciellt också återvinna ett antal av alla de guvernörsposter de förlorade 2010. Klarar dom det så har dom sen en chans i presidentvalet 2020. men allt beror på om dom kan få fram en trovärdig manlig presidentkandidat som en yngre kopia av Bernie Sanders som inte går till strid med vapenlobbyn eller för kvinnans rätt till abort. Utan fokuserar på ekonomin och för att få ut USA:s unga och minoriteter.

     Men allt är så labilt just nu att det lika gärna kan gå åt andra hållet.

  1. Lennart Post author

   San, jo håller med, absolut, men nu gör hon i alla fall vad Hillary Clinton borde ha gjort, kräva omräkning.

Comments are closed.