Politik

Ny mobil till Julen? Huawei Mate 9 kanske passar dig?

För den som inte gillar iPhone utan Android så finns det idag två alternativ som är högintressanta. Googles Pixel som här Googles första egna mobil sen den första för jag minns inte när, och som har fått bra om än inte skyhöga recensioner, och sen Huawei Mate 9.

Google-mobilen, som tillverkas av HTC, har en 2,2GHz quad-core processor, med 4GB Ram och ett inbyggt minne på 32/128GB, en skärm på 5 tum och en kamera på 12,3MP. Inte lika imponerande som den senaste iPhone, men trots det inte så dumt. Hwa Weis Mate 9 har en skärm på hela 5.9 tum och hela två bakåt-pekande kameror, en i färg och en svartvit. Och med hela 20 MP för den svartvita och 8MP för färgkameran.

Hwaweis processor är en åtta-kärnig Huawei Kirin 960 med 4GB RAM och 64GB disk + microSD kort.

Det här är båda mycket häftiga kameror som fokuserar på förmågan att ta fantastiska bilder och samtidigt med plats för mängder med coola sociala appar. För idag använder vi främst våra mobiler just för att hålla kontakt med våra vänner på de sociala nätverken.

Hwa Weis Mate 9 har ännu inte släpps men ska finnas i handeln till jul och nyår.