Politik

USA, Bernie Sanders, mannen som hade kunnat bli president, kämpar vidare

Tragedin för USA och världen är att den aningslösa Hillary Clinton, som sålde sin själ till Wall Street, lyckades besegra den ende demokrat som hade kunnat besegra Donald Trump, för att sen förlora det val som hon hon borde ha kunnat vinna.

Nu är Clinton, USA:s Mona Sahlin, lyckligtvis borta, liksom Göran Person kan hon trösta sig med sina miljoner. Men Bernie Sanders är kvar och kommer att bli den demokrat so nu måste bekämpa allt som Donald Trump står för.

För som vi säkert minns så var det unika med Bernie Sanders just att han kunde få ungdomen och de vita i röstbältet med sig. Precis de väljare som gick över till Trump när Clinton slog ut Bernie Sanders.

The Guardian har en bra intervju med Sanders och Spike Lee som måste läsas.