Politik

Elda på, förstör miljön, Trump rensar ut på Energidepartementet

Att de närmaste fyra till åtta åren kommer att bli katastrofala inte bara för USA utan för hela världen får vi en försmak av när Trump-lägret nu gör upp listor på vilka på det amerikanska energidepartementet ska avskedas för att dom stött president Obamas miljövänliga politik.

Steven Mufson och Juliet Eilperin skriver i Washington Post:

Trump transition team for Energy Department seeks names of employees involved in climate meetings

Donald Trump’s transition team has issued a list of 74 questions for the Energy Department, asking agency officials to identify which employees and contractors have worked on forging an international climate pact as well as domestic efforts to cut the nation’s carbon output.

The questionnaire requests a list of those individuals who have taken part in international climate talks over the past five years and “which programs within DOE are essential to meeting the goals of President Obama’s Climate Action Plan.”

Från Januari kommer det bara att vara att elda på med hur mycket koldioxid som helst, är inte miljön till för att förstöras och den globala uppvärmningen bara en lögn som kineserna hittade på för att göra den amerikanska ekonomin mindre konkurrenskraftig.

Elda på bara, det var det som de de vita väljarna i rostbältet villa och det är det som dom nu kommer att få.

2 thoughts on “Elda på, förstör miljön, Trump rensar ut på Energidepartementet

    1. Lennart Post author

      San, ja det är tragiskt att så många väljare inte insåg att årets presidentval faktiskt var ett av de viktigaste i USA:s historia. 137.1 miljoner väljare röstade, vilket betyder att minst lika många inte ens brydde sig om att rösta. Och även om hälften av dom rösterna inte har påverkat slutresultatet eftersom dom hade lagts i blåa eller röda delstater, så betyder det hur som helst att omkring 50 miljoner amerikaner helt enkelt inte ansåg att valet angick dom.

Comments are closed.