Politik

Vad händer på en Hackathon? IT-industrins unika evenemang

Hackathon-rörelsen har på kort tid blivit en oerhört populär IT-institution.
Några hundra, eller ibland tusen, programmerare samlas över en helg för att hacka. Och vad man hackar är APIn, eller gränssnitt, som tillhandahålls av företag som vill se hur lättillgängliga deras gränssnitt är. Och som deltar för att mingla med hackare och visa hur coolt det egna företaget är.

En av de sajter som används är DevPost och evenemanget påminner om en rockkonsert, i alla fall till formatet och entusiasmen.

När Hackathonen drar mot sitt slut så utses vinnare som kan vinna allt från triviala priser till några tusen dollar. Och kanske allra viktigast, kan visa sig på styva linan och få något att sätta på sitt CV.

Men lika viktigt som att programmera är att hitta på en ide till en helt ny app som ofta kan vidareutvecklas och bli grundstenen till ett uppstartsföretag.