Politik

Putin tar Washington, Trump mot CIA, Rex Tillerson blir utrikesminister

Att Donald Trump gillar Vladimir Putin är inte någon nyhet, men intensiteten av hans känslor för den ryske starke mannen kommer ändå som en överraskning.

Att gå emot sin egen underrättelsetjänst och rentvå en enväldig utländsk ledare för inblandning i USA:s inre angelägenheter och att sen spä på genom att, som det nu ser ut, ge Putinvännen och Exxon-chefen Rex Tillerson jobbet som USA:s utrikesminister har t.om. fått Trumps allierade i Kongressen att ta sig för pannan.

Att lämna EU vind för våg och ge Putin grönt ljus för fortsatt aggression kommer att få oöverskådliga konsekvenser. Inte minst i Skandinavien.

Som Hendrik Willem van Loon skrev en gång i tiden: ‘But when the Tsar of all the Russias, the commander-in-chief of three million horse-guards, foot-guards, life-guards, and Cossacks, begins to talk sweetly of brotherly love, it is time for decent people to look to their guns.’

2 thoughts on “Putin tar Washington, Trump mot CIA, Rex Tillerson blir utrikesminister

Comments are closed.