Politik

Donald Trump bränner alla broar som överhuvudtaget finns, nu senast till attack mot sin egen underrättelsetjänst

Att en blivande president misstänkliggör sin egen underrättelsetjänst visar hur totalt irrationell han faktiskt är. Utan förmåga att tänka på konsekvenserna av sina egna emotionella utfall. För vad det betyder är att han aldrig någonsin nu kommer att kunna stödja sig på CIA och NSAs:s information för att förklara för det amerikanska folket varför han t.ex. beslutar sig för att vidta en åtgärd utomlands.

Massimo Calabresi skriver i Time Magazine:
The Downside of Donald Trump’s Fight With the Intelligence Community

Donald Trump’s war against the U.S. intelligence community might look, at first, like just another convention-breaking move designed to bring a disruptive, reality TV ethos to the world of politics and government. But intelligence officials and members of Congress say Trump’s decision to contest his own government’s “high confidence” conclusion that Russia meddled in the presidential election is a huge gamble that could cause harm to both his own presidency and the security of the country.

Take North Korea where, some U.S. intelligence officials have concluded, dictator Kim Jong Un is on his way to being able mount a nuclear weapon atop a missile that can reach the United States. Trump may need to rally support at home and abroad for action against Pyongyang, and will need to cite the work of the intelligence community to do so. And there are no shortage of other crises facing the U.S. around the globe that require similar credibility.

“There’s going to come a time during a national security crisis where we need to believe the president, and the things that he’s saying and doing right now are going to lead everyone to question whether they can rely on anything he says,” says the top Democrat on the House intelligence committee, Adam Schiff, who has been critical of Trump’s denials.

Men det är inte bara det, han visar upp sig själv för hela världen som en helt okunnig och ointelligent person. En helt okvalificerad person som aldrig borde ha kommit i närheten av Vita Huset.

En katastrof för USA och för världen.