Politik

Gästinlägg: Bästa sätten att bli effektivare på jobbet genom mobilteknologi

MDM Bild

Mobilerna utvecklas ju som vi vet ständigt och det innebär också att de kan användas på många praktiska sätt i din vardag. Till exempel finns appar och funktioner till mobilen som med fördel kan användas på kontoret. I många administrativa jobb behövs en del modern teknik för att göra arbetet lättare och en mobil är en liten och smidigt enhet där du kan samla alla dessa funktioner.

Telefonen kan helt enkelt göra dig mer produktiv på jobbet. Här ska vi tipsa om några smarta användningsområden för mobilen som du kanske inte tänker på att din telefon kan erbjuda.

Underlättar i det vardagliga arbetet.

Telefonerna utvecklas ständigt och den tid när man bara kunde ringa och sms känns som det var mycket länge sedan. De funktioner som dagens mobiltelefoner begåvats med är inte bara användbara ur ett underhållningssyfte. Det kallas smartphones av en anledning, de är smarta och kan användas i många olika syften. Ett av dessa syften är just på ditt arbete. Att använda din mobil på kontoret är extra praktiskt eftersom den är så liten och behändig och rymmer så många funktioner i en lite enhet. Program som Skype kan nu köras via mobilen och därmed kan du använda den när du ska ha webbmöte. Genom att du kan kolla mailen och surfa i telefonen kan du sköta många viktiga saker i kollektivtrafiken på väg till eller från arbetet. Det gör också att du kan
ta tag i viktiga jobbsaker hemifrån på kvällen eller om du är hemma med ditt sjuka barn. Det kommer definitivt kunna släppa många orosknutar inför nästa arbetsdag.

Bättre kontakter

Mobilteknologi och förbättrade internettjänster gör det också lättare att nätverka och hålla kontakten med olika parter. Du kan till exempel. använda din mobil för att ladda ner sociala appar som LinkedIn, Facebook och Twitter. Där möts anställda, chefer, rekryterare och kunder, samtidigt som man kan skapa diverse grupper där man samlar en specifik kategori och kommunicerar inom denna. Det gör det betydligt lättare att nätverka på olika nivåer. Samtidigt kan mobilteknologin också underlätta enormt på jobbet. Ett exempel är att man på ett enkelt sätt kan övervaka order och transporter. Då i princip alla har tillgång till en smartphone med internetanslutning kommer det generellt bli lättare att få tag i varandra. De flesta har alltid telefonen nära till hands och därmed ökar chanserna för att man kan bli nådd på något sätt väldigt snabbt. Det effektiviserar på många sätt. Det finns så många kommunikationssätt numer, inte bara via samtal och sms. Detta gäller både företag, försäljare och privatpersoner. Det här leder även till att det är lättare att göra uppföljningar, dela med sig av sina åsikter, lämna feedback och därmed på lång sikt förbättra alla möjliga kommunikationsled.

Företag-kund relation

Mobilteknologin underlättar även försäljningsarbete och riktad marknadsföring. Därmed kan också relationen mellan företag och kund förbättras. Ett exempel är att man kan få sin biljett till resor eller evenemang i mobilen, vilket många upplever som smidigt. Du kan även ha diverse kuponger och rabatthäften i telefonen, samt även dina betalningssätt i och med tjänster som Swish. Du kan även lägga beställningar på nätet och sköta hela processen via telefonen. Precis som för privatpersoner kan även företag sköta sina bankärenden via telefonen. För företag är mobilernas platstjänster väldigt praktiska. Det gör att de kan nå ut med reklam till folk i närheten och därmed rikta den tydligare till potentiella kunder. För dig som privatperson gör det att du kan få viktig samhällsinformation och nyheter mer riktat till dig.

MDM – en molnbaserad lösning

Molntjänster är en funktion som kan vara väldigt användbar i företagsvärlden. Det är en samlingsterm för IT-tjänster som användaren kan nyttja, men som egentligen sköts av någon annan via så kallade datormoln. Det finns administratörer av olika slag som riktat in sig på att tillhandahålla just sådana tjänster. Google Drive, Dropbox och Icloud är exempel på molntjänster.

MDM lösning är en ny molntjänst som enkelt sköts via smartphone. Den är mycket användbar på ditt företag, faktum är att varje entreprenör borde känna till sanningen om molnet. Med MDM kan du ansluta valfria mobila enheter till företagets nätverk och göra unika inställningar för samtliga. De anställda kan även ansluta sina telefoner till molnet och därmed arbeta smidigt via mobilen. MDM tillhandahåller även omfattande säkerhetsfunktioner och effektiv datahantering. Några av de bästa MDM tjänsterna i Sverige erbjuds av bland annat Telenor, Dialect, Engra Telecenter mfl – vilka erbjuder skräddarsydda tjänster beroende på företagets behov.

Dagens smartphones är oerhört komplicerade enheter och snart finns det väl knappast några begränsningar vad du kan använda dem till. Det betyder även att de har blivit mycket användbara för företag och även de anställda på jobbet.

Med mobilteknologi kan du numer underlätta kommunikation, möten, kundrelationer och ekonomiska tjänster. Dessutom har många tjänster börjat komma till telefonerna vilket även de öppnar upp helt nya dörrar.

Kristina Olin.