Politik

National Geographic sätter en ung transgender-tjej på omslaget

Som alla andra minoriteter och många majoriteter så kan USA:s transpersoner vänta sig hårda tider under de närmaste åren. Vilket gör det glädjande att den ikoniska amerikanska tidskriften National Geographic nu har en ung transgendertjej på omslaget.

Vad som gör de närmaste åren så oroväckande är att det inte bara är den helt oberäkneliga Donald Trump som det amerikanska folket kommer att få att göra med. Utan de fundamentalistiska republikaner som flockar sig till hans rockskörtar och som är mer intresserade av att diskriminera mot kvinnor och HBTQ-människor än att som Donald Trump, starta krig mot Kina, provocera fram en ny Nakba mot palestinierna och hjälpa Vladimir Putin att ockupera Baltikum och massavlyssna alla USA:s demokrater, med grönt ljus och benäget bistånd från Trumps nya NSA och CIA.

Man får med andra ord vara glad för små tecken på intelligens och tolerans i det nya USA.