Politik

Bakom den idylliska spanska arkitekturen: sex och trakasserier på Stanforduniversitetet

Stanforduniversitetet i Palo Alto i Silicon Valley är ett av världens absoluta elituniversitet, och tillsammans med Berkeley strax öster om San Francisco, drivmotorn för hela den väldiga IT-industrin i Silicon Valley och San Francisco.

Men Stanford har en mörk baksida och den består av sexövergrepp, trakasserier och rena våldtäkter. Som det uppmärksammade fallet tidigare i år.

Långt ifrån att vara en liberal bastion så är privatuniversitetet Stanford mycket mån om sin goda renome, så mån att om kvinnor rapporterar trakasserier så är det dom som anmäler som får ta konsekvenserna, inte den dom har anmält. Speciellt inte om dessa är män nära toppen på universitetet. Som i det senaste fallet.

En tråkig situation som universitetet inte verkar speciellt mån om att ta tag it.