Politik

Glympse, behändig GPS-app för dig som vill träffa någon

Jag skulle hämta min äldste son på San Jose-flygplatsen och eftersom jag var ensam i bilen så kunde jag inte messa honom om var jag var. Och eftersom det är olagligt att messa från bilen så har det alltid varit svårt för honom att se min bil där han står på trottoaren utanför flygplatsen.

Men med gratisappen Glympse skickar jag honom ett SMS eller ett mejl med en länk till min GPS-position. Han trycker på den länken och kan nu se precis var jag och bilen befinner sig. När jag sen närmar mig honom på flygplatsen så vet han precis var jag är.

Och jag kan tidsbegränsa hur länge han kan se min GPS-position.

Det här är en sån där liten behändig app som någon säkert har kommit på på e hackathon och sen gjort en app av. Och man har t.om. fått en del företaget intresserade av att använda appen.

En riktigt nyttig nischad app!