Politik

Ny teknologi som kommer att förändra våra liv nästa år

Att AI, självstyrande bilar, Big Data och mobilteknologin kommer att avancera allt snabbare är ställt utom allt tvivel. Och med omvälvande effekt. När min äldste son gav mig en liten Amazon Echo Dot i julklapp så tyckte jag först att den verkade helt onödig eftersom den bara kunde svara på ett begränsat antal frågor. Men sen såg jag att den hade ett gränssnitt till Wikipedian och att den kunde läsa upp valfria artiklar från wikipedian, och även att man kunde bygga sina egna Sakernas Internet-appar med hjälp av en liten molnapp som heter IFTTT så insåg jag plötsligt att det här något riktigt coolt.

Sen kommer vi också att få cyberkrig och falska nyheter som kommer att förändra världen på ett mindre positivt sätt.

Kroppselektorniken parad med sjukhusens patientsystem och AI kommer att bli minst lika viktiga som den förarlösa bilen.

Så på det hela mängder med ny och spännande teknologi.