Politik

Tragisk Obama slår ut mot Netanyahu och Putin

Med bara tre veckor kvar i Vita Huset verkar president Obama plötsligt ha slängt all sin tidiga försiktighet och sina hämningar och slår nu vilt omkring sig mot två av sina värsta fiender, Israels Netanyahu och Ryssland Putin. Världen hade sett betydligt mindre farlig ut om Obama hade satt hårt mot hårt mot Israels bosättningspolitik redan i sin första mandatperiod och om han hade markerat mot Vladimir Putin så snart som det stod klart att ryska hackare försökte vinna valet åt Donald Trump.

Lägg till det Obamas vägran att agera mot den blodiga Assad-regimen i Syrien och vi har en president som visserligen har haft utrikespolitiska framgångar, som med Iran och Kuba, men som ändå inte har velar sätta hårt mot hårt för att driva igenom sin egen politik, förrän nu och nu är det på tok för sent.

De första timmarna som Trump befinner sig i Vita Huset har han lovat att riva upp varenda en av president Obamas initiativ, i hopp om att förvandlas till en helt okänd person på bara några år.

En man som lovade så mycket, och även levererade sjukförsäkring för miljoner amerikaner, en reform som nu kommer att rivas upp och slängas på historiens soptipp. Tillsammans med sin upphovsman.

Av en inkommande regim som det inte ens finns ord för.