Politik

Grizzly Steppe, Rysslands cyberattack mot USA för att stoppa Hillary Clinton från att vinna presidentvalet

President Obama har nu beordrat FBI och NCCIC, dvs National Cybersecurity and Communications Integration Center att publicera sin rapport om de ryska hackerattackerna mot USA under valkampanjen.

Hade han gjort det under själva valkampanjen så är det svårt att se hur Donald Trump hade kunnat vinna valet. Och nu är det för sent.

Trump har redan viftat bort bevisen och om fyra år så kommer nästa demokratiske presidentkandidat att få räkna med massiva cyberangrepp från Ryssland och vem vet, kanske också från Army Cyber Command för att säkra ännu en presidentperiod för Donald Trump.

Att President Obama även har utvisat 35 ryska diplomater visar vilken ammunition han satt på under valkampanjen utan att lyfta ett finger. Det är så man kan gråta.

Det är givetvis svårt att veta hur USA kommer att se ut om bara några månader, men mycket talar för att USA nu kommer att delas i två helt skilda läger. Ett som fortfarande står för de traditionella värderingar som har gjort USA till världens mest inflytelserika nation, och ett annat som idag inte ens kan beskrivas i ord, men som kommer att göra allt för att riva ner det liberala och öppna USA. En helt nu värld väntar.