Politik

President Obama lägger fram bevis mot Ryssland, men är det någon som bryr sig?

Om President Obamas markering mot Vladimir Putin inte kommer igår utan tidigare i år så hade Hillary Clinton nu varit USA:s nästa president. På ett sätt fortsätter presidentvalet som en huvudlös kyckling, långt efter det att rösterna är räknade.

Det står nu klart att president Obama och även Hillary Clinton inte hade minsta aning om hur Vladimir Putins hackare säkrade valet åt Donald Trump och förpassade det liberala USA till historiens skräphög.

I Donald Trump kommer Putin att få en själsfrände som mest kommer att likna en Silivio Berlusconi eller en valfri latinamerikansk diktator. En man som kommer att krossa alla liberala instanser som överhuvudtaget finns i dagens USA till förmån för ALT-Right rasism och en vidrig macho-kultur.

I USA:s första presidentval gick av stapeln för 229 år sen och sen den tiden är det här valet det mest groteskt unika och ovanliga någonsin. Frågan är nu om det också kommer att bli det sista relativt fria valet, även om det inte var något majoritetsval.

Pressklipp:
DN1,DN2