Politik

Intryck från en helg i det latinamerikanska Miami Beach, EU-turisternas favoritmål.

När man jobbar med hackathons och programmerare så kan man plötsligt få ett SMS som säger att på lördag-sänder kommer du att besöka ett IT-möte i Miami Beach, ditt medverkande är obligatoriskt. Så på fredag tar jag ett fem och en halvtimmes direktflyg i en mycket obehaglig turbulens mest hela vägen, från San Francisco till Miami. Vilket i alla fall är bättre än att behöva byta plan.

Möttes av en rent tropisk värme med hög luftfuktighet. Och det var omedelbart uppenbart att jag hamnat i tredje världen. Det finns gott om billiga Uber vid flygplatsen, men jag föredrog Taxi eftersom det var sent och jag ville till hotellet eftersom jag måste upp mycket tidigt nästa morgon, dvs lördag morgon.

Taxichauffören talade mycket knagglig engelska och en stor majoritet runt om mig både lördag och söndag var spansktalande. Han försökte få mig att betala kontant, trots att han hade en kontokortsmaskin i moderna taxin. Efter ett visst motstånd så fick jag i alla fall betala med kort.

Men sånt har jag faktiskt aldrig stött på i nordstaterna måste jag säga. Jag minns för några år sen när jag sist var i Florida så hände precis samma sak.

Hotellgatan Collins Avenue ligger ett kvarter in från stranden och på kvällen är den fullsmockad av bilar och människor. Förvånansvärt många mycket lättklädda unga kvinnor i den tropiska hettan.
En helt annan atmosfär än San Francisco. Man känner verkligen att här är man väldigt nära om inte i Latinamerika.

Hörde också mycket franska av någon anledning och många stora kryssningsfartyg på redden.

Jag vet att många svenskar har semesterbostäder i Florida och när man känner hettan i januari så inser man lätt varför. En helt annan värld än San Francisco, som känns betydligt mer Europeisk än vad jag hann se på min korta Miami-resa.

Och hur många hotell som finns på kanske tjugo kvarter är omöjligt att ens försöka räkna.
Men allt är betydligt billigare än i San Francisco och det är lätt att se varför det är en populär turistort.