Politik

Donald Trump och den amerikanska anti-abortlobbyn i Sverige

I USA kommer kvinnans rätt till abort snart snart att vara ett minne blott, ersatt av den kristna högerns syn på kvinnor som andra klassens medborgare.

När Barack Obamas USA gick i graven så hamnar allt vad Sverige och den svenska modellen står för också plötsligt i skottgluggen för de ursinniga vita amerikanerna i rostbältet. De som vill se ett ALT-right USA där Nietzsches supermänniska och stormtrupperna från Tredje Riket skulle känna sig hemma. Under de närmaste åren kommer den svenska modellen inte bara att att utsättas för hot från Donald Trumps närmast allierade Vladimir Putin, utan också, som Eva Franchell skriver i Aftonbladet från den Kristna Högern och dess välfinansierade anti-abortlobby:Barnmorskan ska inte ha något jobb

I dag inleddes rättegången som handlar om barnmorskan Ellinor Grimmarks vägran att utföra aborter.

Så fort hon var klar med sin utbildning sökte hon jobb på tre olika kliniker i Jönköpings län, men fick nobben. När hon hänvisade till sin kristna tro och krävde samvetsfrihet kunde sjukhusen inte anställa henne.
…..
Bilden av den ensamma barnmorskan är dock inget annat än en pr-kupp. Det här handlar inte om hennes anställning. Det handlar inte bara om hennes egen rätt att vägra aborter. Ellinor Grimmark är uppbackad av den amerikanska anti-abortlobbyn, hennes mål är större. Hon deltar i en kampanj vars mål är att förbjuda aborter.

Ellinor Grimmark och hennes juridiska ombud Ruth Nordström har båda sagt att de tänker driva frågan ända till Europadomstolen och amerikanska Alliance Defending Freedom, ADF, kommer att backa upp dem hela vägen.

Frihet att förbjuda abort, George Orwell har aldrig varit så aktuell som idag,

One thought on “Donald Trump och den amerikanska anti-abortlobbyn i Sverige

  1. Bosse

    Eva Franchell har naturligtvis helt rätt. Vi kan inte låta religiösa amerikanska lobbyister få makt över hur vi utformar vårt samhälle och vilka regler som gäller i detta.

    Här en annan stormakt som visar framfötterna när det gäller “progressiva” förändringar vad gäller kvinnors rättigheter:
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6615449

    Det känns som att klockan är på väg att skruvas tillbaka världen över. Det ger dåliga vibbar vad gäller allas vår framtid.

Comments are closed.