Politik

Donald Trump första utrikespolitiska provokation river upp relationerna med Mexiko!

Efter bara några dagar står det nu klart att USA har fått en galning i Vita Huset, en tjur i en porslinsfabrik som fäktar med armarna och går till angrepp mot allt och alla med början mot grannlandet Mexiko, en stat som Trump tydligen tror att ha kan behandla och förnedra hur som helst helt utan konsekvenser.

AZAM AHMED skriver i New York Times:Mexico’s President Cancels Meeting With Trump Over Wall

The president of Mexico said on Thursday that he was canceling his scheduled meeting with President Donald J. Trump in Washington next week, rejecting the visit after the new American leader ordered a border wall between the two nations.

The move by Mexico’s president, Enrique Peña Nieto, brings to a head the simmering tensions that have been building for months between the two leaders. After calling for dialogue in the face of Mr. Trump’s vows to build a wall, Mr. Peña Nieto ultimately bowed to public pressure in Mexico to respond more forcefully to his northern neighbor.

Med ett av sina dagliga vredesutbrott har nu Donald Trump förstört decennier av positiva relationer med Mexiko. Man undrar hur Kina kommer att reagera när Trump ger sig på det landet.

Pressklipp: DN