Politik

Trumps USA, #LetLizSpeak., steg för steg, demokratin urholkas, republikanerna i Senaten tystar demokraten Elizabeth Warren

Den som tror att Status quo ante, dvs situationen som den exisaterade föra Trump, kommer att återställas om fyra år eller t.om. tidigare, har så fel som dom kan ha. För de republikanska har, trots vissa mindre farhågor, mangrant slutit upp bakom Trumps politik, om man nu kan kalla den det.

Det senaste exemplet kommer från igår när republikanska senatorer röstade för att formellt tysta Elizabeth Warren från att tala. En otänkbar aktion för bara någon månad sen.

Matt Flegenheimer skriver i New York Times: Republican Senators Vote to Formally Silence Elizabeth Warren

Republican senators voted on Tuesday to formally silence a Democratic colleague for impugning a peer, Senator Jeff Sessions of Alabama, by condemning his nomination for attorney general while reading a letter from Coretta Scott King.

Senator Elizabeth Warren, Democrat of Massachusetts, had been holding forth on the Senate floor on the eve of Mr. Sessions’s expected confirmation vote, reciting a 1986 letter from Mrs. King that criticized Mr. Sessions’s record on civil rights.

Sensing a stirring beside her a short while later, Ms. Warren stopped herself and scanned the chamber.

Across the room, Senator Mitch McConnell, the majority leader, had stepped forward with an objection, setting off an extraordinary confrontation in the Capitol and silencing a colleague, procedurally, in the throes of a contentious debate over President Trump’s cabinet nominee.

Alltså, under Black History Months så vägrade republikanerna i senaten
Senator Elizabeth Warren att citera Coretta King, Martin Luther Kings änka, om Senator Jeff Sessions, USA:s nye och helt opassande Justitieminister. Högerextremism går oftast hand i hand med rasism.

Dag för dag så urholkas nu den amerikanska demokratin och ersätts av en amerikansk ALT-Right version av Putins Ryssland och Erdogans Turkiet.