Politik

Du måste vara intelligent för att vinna Stupid Hackathon Sweden 2017

castanjetterPNG

För att vinna en hackathon måste man vara snabbfotad, jättebra på programmering, kunna jobba natten igenom, och mycket smart. Även på Stupid Hackathon Sweden 2017 som såg ett antal verkligt innovativa appar.

Som appen P2Tystnad , som beskrivs så här “Det finaste ljudet som finns är tystnaden mellan alla andra ljud på Sveriges Radio P2. Prasslande kläder, inandningar och notblad som vänds. Här kan du lyssna på senaste veckans tystnad”.

En annan app, reCatcha, hjälper dig verifierar att besökaren på din hemsida inte är en katt. En annan superb innovativ app är Ribbot, som använder Markoftjedje-teknologin för att kombinera Magdalena Ribbings svar om vett och etikett med den radikala feministen Valerie Solanas SCUM-manifest, som bl.a. vill utplåna alla män.

En annan innovative app, med namnet Probe, samlar och analyserar data från ditt Anus.

Och Electric Man löser ett av de största samhällsproblem som överhuvudtaget finns, nämligen hur vi hanterar människor som hela tiden vill ställa sig alldeles framför oss. Se video ovan.

Den som gillar de här apparna bör också känna till datorspråket Malbolge ett esoteriskt programspråk döpt efter den åttonde kretsen i Dantes Den gudomliga komedin. Språket designades av Ben Olmstead 1998 och syftet var att göra språket så svårbegripligt som möjligt.

Säg sen inte att Hackathons inte har lösningar till de allra största och allvarligaste av samhällets alla problem.