Politik

Datamolnen, Google släpper den distribuerade databasen Cloud Spanner

Trots Brexit och Trump så fortsätter globaliseringen att utvecklas i rasande fart.
Något som Google nu ger ett exempel på genom att släppa Cloud Spanner, sin parallella relationsdatabas.

Datormolnen är den teknologi som driver globaliseringen. Och tack vare företag som Amazon, Microsoft, IBM och Google kan vem som helst med en Internetuppkoppling hyra in sig i datormolnen och utveckla sina egna produkter. Allt som behövs är en en liten grupp på 2-4 programmerare med var sin bärbara dator, ett liten kontor och ett kreditkort.

Det är ingen skillnad på om du befinner dig i Beijing, Tokyo, Moskva, Nairobi, Malmö, Vancouver eller San Francisco. Alla använder samma öppna kodverktyg och samma datorspråk och procedurer. Hackathon och Meetups, Agil produktutveckling, Inkubatorer och Acceleratorer, kodhotellet GitHub, frågesajten Stack Overflow, riskkapital och gräsrotsfinansiering.

En ny globaliserad värd som på sikt är ostoppbar.