Politik

Donald Trump och KGB, regeringskrisen fördjupas i USA

Det framkommer nu att Obama-regeringen hade full kunskap om de täta kontakter som Trump-lägret hade med KBG-agenter under året som ledde upp till valkampanjen. Kontakter som var olagliga, men som man trots det inte avslöjade för de amerikanska väljarna.

Vilket gör det alltmer troligt att Vladimir Putin uppmuntrades att hacka sig in i Hillary Clintons servrar för att skaffa fram komprometterande material.

Michael. Schmidt, Mark Mazzetti och Matt Apuzzo skriver i New York Times:

Phone records and intercepted calls show that members of Donald J. Trump’s 2016 presidential campaign and other Trump associates had repeated contacts with senior Russian intelligence officials in the year before the election, according to four current and former American officials.

American law enforcement and intelligence agencies intercepted the communications around the same time they were discovering evidence that Russia was trying to disrupt the presidential election by hacking into the Democratic National Committee, three of the officials said. The intelligence agencies then sought to learn whether the Trump campaign was colluding with the Russians on the hacking or other efforts to influence the election.

The officials interviewed in recent weeks said that, so far, they had seen no evidence of such cooperation.

But the intercepts alarmed American intelligence and law enforcement agencies, in part because of the amount of contact that was occurring while Mr. Trump was speaking glowingly about the Russian president, Vladimir V. Putin.

Vad Putin fick i gengäld är inte känt. Men det är intressant att se att vi ännu inte vet allt om alla turerna kring 2016 års presidentval och främmande makts inblandning.

Klart är också att Putin sitter på en massa hemligt material om Donald Trump som han när han vill kan avslöja.

Pressklipp: DN