Politik

Trumps USA, rättigheter för transstudenter dras in, efter påtryckningar från Den Kristna Högern

Ska man diskriminera så ska man givetvis göra det mot de svagaste i samhället. Ingen är dum nog att försöka diskriminera mot en tungt beväpnade busar. Nej ska man diskriminera, och det ska man givetvis i Donald Trumps nya USA så ska det vara mot de svagaste av de svaga, som USA HBTQ-människor som sedan länga har befunnit sig i Den Kristna Högerns skottglugg.

Så ett av de första ärenden som USA:s nye “justitieminister” tar upp är USA:s transstudenters rätt till att gå på toaletten i skolan. En rätt som de givetvis inte ska ha eftersom de helst inte ska gå i skolan överhuvudtaget. I alla fall inte om den Kristna Högern får bestämma. Eftersom den Kristna Högern anser transpersoner är psyksjuka som helst bör utsättas för s.k. conversion terapi där dom med psykologisk tortyr ska tvingas ta avstånd från sin könsidentitet och omvända sig till kristendomen. Precis som Jesus ville. I alla fall enligt den Kristna Högern.

Jeremy W. Peters, Jo Becker och Julie Hirschfeld Davis skriver i New York Times:

President Trump on Wednesday rescinded protections for transgender students that had allowed them to use bathrooms corresponding with their gender identity, overruling his own education secretary and placing his administration firmly in the middle of the culture wars that many Republicans have tried to leave behind.

In a joint letter, the top civil rights officials from the Justice Department and the Education Department rejected the Obama administration’s position that nondiscrimination laws require schools to allow transgender students to use the bathrooms of their choice.

That directive, they said, was improperly and arbitrarily devised, “without due regard for the primary role of the states and local school districts in establishing educational policy.”

The question of how to address the “bathroom debate,” as it has become known, opened a rift inside the Trump administration, pitting the education secretary, Betsy DeVos, against Attorney General Jeff Sessions.

Nu säger säkert någon förvissar medlem av den svenska extremhögern att det enda dom den Kristna Högern kräver är att transtjejer inte får gå på tjejtoan utan på killtoan och vice versa. Eftersom de allra flesta av dessa transstudenter är helt och hållet oskiljbara från vilken tjej som helst så betyder det i praktiken att dom inte får gå på toan alls.

Vilket givetvis är vad den Kristna Högern och USA:s “justitieminister” avser.
Nästa steg kommer med stor säkerhet bli ett försök att riva upp HBT-äktenskapen. Har man makten så gäller det ju att utöva den.

Välkommen till Donald Trumps sadistiska USA.

Pressklipp:
DN