Politik

Den spännande nya affärs-teknologin Blockchain mognar och tar plats på löpsedlarna

Den distribuerade liggar-teknologin Blockchain möjliggör smidiga, snabba och framförallt säkra digitaliserade transaktioner på så gott som alla affärsområden. Allt från sjukvården till finansvärlden och allmänna val kan lätt skötas med Blockchain.

Så Blockchain är en infrastruktur ovanpå vilken man kan köra alla sorts transaktioner, snabbare, säkrare och bättre än idag.

Dagens transaktioner, t.ex. på ett sjukhus, införs in ett stort antal olika liggare som sen måste jämkas samman, något som tar tid och kostar pengar. Men Blockchain-transaktionerna är betydligt snabbare och säkrare, till vilket man också kan lägga “smarta kontrakt” och “konsensus”, nämligen att alla som deltar i transaktionerna i ett Blockchain-nätverk måste godkänna varje transaktion.

En mycket intressant och spännande teknologi som finns tillgänglig i datormolnen.