Politik

Svenska USA-resenärer snabbare genom passkontrollen i USA

Passkontrollen i USA har moderniserats rejält den sista tiden. Först har man fått själv-service kiosker där man själv kan fylla i svaret på de frågor som passkontrollörerna förr ställde till trötta resenärer.
Men på Torontoflygplatsen har man nu plötsligt och helt utan förvarning tagit ett steg till. Istället för att behöva ta av sig skor och bälte så tar en kontrollör fram en liten stav som han riktar mot ena handen och sen mot bältet och till sist mo ena skon och sen får man gå fram till personkontrollen där man nu alltså inte behöver ta av sig vare sig skor eller bälte. Betydligt snabbare än tidigare.

Att jag redan hade gått igenom en liknande kontroll på London-flygplatsen borde ju vara något de olika flygplatserna kunde kommunicera sinsemellan. Men om ett par hundra år så kommer säkert det också.