Politik

Snapchat, det skrivna ordet ersätts av en visuell kultur

Det skrivna ordet tog sina första stapplande steg för sådär en fyra fem tusen år sen med korta kinesiska orakelbenstexter mödosamt inpräntade på sköldpaddsben, och de egyptiska hieroglyferna, Linear A och B osv.

Sen dess har vi levt i det skrivna ordets kultur. Som dock nu verkar vara på väg att ändras till en bildkultur. I alla fall om vi ser på utvecklingen kring appar som Snapchat, som just har börsintroducerats, och Instagram.

Jag läser själv en bråkdel av vad jag gjorde tidigare, och övergår alltmer till YouTube. Inte minst därför att hur-man-gör-videon på YouTube är så mycket enklare att förstå än textade bruksanvisningar.

En intressant utveckling som kommer att förändra det samhälle vi lever i.

One thought on “Snapchat, det skrivna ordet ersätts av en visuell kultur

  1. Kurt

    Historiskt sett så kunde ju inte människor skriva, och det är ju dit vi är på väg nu också. Men skillnaden är att man för i alla fall kunde kommunicera verbalt, men det är ju också på väg att försvinna tillsammans med textkommunikation, kvar blir bara kommunikation via symboler.

Comments are closed.