Politik

Hjälper VPN när Trump river upp integriteten på Internet i USA?

När Donald Trump nu river upp personskyddet på Internet och gör det möjligt för Internetföretag att samla in personinformation från miljoner amerikanska Internetanvändare och sen sälja dom till annonsörer och andra, så är frågan finns det nått sätt att skydda sig.

Ett tidigt svar är med VPN, men VPN har svagheter och den största, som Brian X Chen skriver i New York Times, är att VPN är betydligt mer långsamma än vanlig Internet-traffik, något som speciellt drabbar video:
For Internet Privacy, VPNs Are an Imperfect Shield

When Congress voted to overturn online privacy rules last week, Steve Wilmot, a Los Angeles songwriter, reacted like many worried consumers: He looked into signing up for a technology service known as a virtual private network, or VPN.

The online privacy rules, which were set to go into effect this year and which President Trump fully repealed on Monday, would have required broadband providers like Comcast and Charter to get permission from customers before selling their browsing history to advertisers. Without restrictions, the companies can track and sell people’s information with greater ease.

För vanligt surfande är VPN adekvat. Och för personlig information finns det Signal, Tor och Two Factor Authentication för mejl

Det är också viktigt att komma ihåg att när du reser till USA så kommer du antagligen inte in om du inte ger de amerikanska myndigheterna tillgång till dina lösenord och sociala nätverk.