Politik

Svenske viralgranskaren Jack Werner i fokus.

Det finns inte så många Internetskribenter i Sverige. I alla fall inte som jag känner. DN:s Linus Larsson är den ledande. Men det finns också andra, och då kanske den 28-årige viralgranskaren Jack Werner är den främste.

I takt med att Internet har förvandlats från framtidens globaliserade nyckelteknologi till en teknologi som hotar demokratin, gynnar diktaturer, sprider virala falska nyheter och hackar in i demokratiskt valda politikers konton, så håller vi också på att få en ny generation Internet och viralgranskare.

Det är ett oerhört komplicerat område som omfattar allt från kryptering, hackare och datasäkerhet till olika appar och den bakomliggande Internet-ekonomin som har gjort det möjligt den amerikanska högerextrema ALT_Right-rörelsen att bli så framgångsrik.

Ett oerhört viktigt ämne med vilken dagens liberala samhälle kommer att stå eller falla.