Politik

Demokraterna förlorar Kansas, Har Donald Trump redan vunnit 2020 års presidentval?

2020 års presidentval har redan börjat, och Donald Trump har redan börjat på sin valkampanj för 2020. Minst två år innan demokraterna ens har hittat en presidentkandidat.

Demokraterna har också hunnit förlora ett extraval till representanthuset mot republikanerna: Sanders: Democrats should have put more into Kansas special och Donald Trump har tagit demokraterna på sängen genom att redan nu börja sin valkampanj för 2020 års presidentval.

Nu är Kansas en röd republikansk delstat och demokraterna gjorde bättre ifrån sig där en man hade trott. Men trots det så förlorade man.

Demokraterna har en mycket brant uppförsbacke i nästa års kongressval där republikanerna väntas vinna stort i Senaten eftersom av de 33 senatorer av totalt 100 som att återväljas, så kommer endast åtta att vara republikaner medan hela 25 kommer att vara demokrater.

Det demokratiska partier är idag ett parti i förfall.

Man har 46 av 100 säten i senaten, 193 av 435 säten i representanthuset och bara 16 av 50 guvernörer.

Detta trots att det demokratiska partiet har betydligt fler medlemmar än det republikanska. Demokraterna har steg för steg tvingats överge sydstaterna och mellanvästern medan republikanernas kampanj mot USA:s fackföreningar ytterligare har försvagat demokraterna.

Demokraterna påminner ofta om en grupp välmenande scouter som ställs ansikte mot ansikte med en grupp ryska eller islamistiska revolutionärer, eller varför inte ett gäng tyska pansardivisioner från 1940.

Det finns faktorer som gynnar demokraterna, som urbaniseringen, globaliseringen och höjda utbildningsnivåer i USA, men republikanerna med sina kärntrupper, den kristna högern och vapenlobbyn, har hittills lyckats förhindra demokratiska framsteg över så gott som hela linjen. Med undantag för smala remsor i nordöstra och västra USA.


STEVE PHILLIPS skriver i New York Times skriver om demokraternas chans att ta säten från republikanerna.

John Wildermuth skriver i San Francisco Chronicle om demokraternas planer i Kalifornien inför nästa års kongressval: California Democrats focus on normally safe GOP House seats

Skulle jag gissa så kommer republikanerna att sitta säkert under de närmaste säg två decennierna, för att sen långsamt förlora mot ett helt nytt demokratiskt parti. Vad som kan ändra på det är om demokraterna skulle återvinna en majoritet i representanthuset. Något som med republikanernas Gerrymandering är i det närmaste omöjligt.