Politik

Donald Trumps USA: kroppsvisitering och inga svenska abortmotståndare välkomna i USA

Svenska USA-turister som vill resa till Donald Trumps USA får snart ställa sig in på att överlämna sina mobilkontakter och bärbara datorer för scanning.

Samt att besvara närgångna frågor som om man är emot kvinnans rätt till abort. Och om man skulle våga svarar ja på den frågan så kommer den hårdföra intervjun omedelbart att avslutas och det blir ingen USA-resa. Och man heller inte pengarna tillbaks från flygbolaget.

Hur många svenskar som skulle resa till USA under det nya systemet kan säkert räknas på ena handens pekfinger.

Gary Shapiro skriver i Washington Post: The Trump administration might put the ‘extreme’ in ‘extreme vetting’

The new process would allow Homeland Security officials not only to go through social media content, but also to inspect cellphones for suspicious contacts. The process under consideration could apply to visitors from a broad cross-section of countries, possibly including the 38 countries whose citizens can usually enter the country without a visa per the Visa Waiver Program, such as Britain, France and Japan.

Even more alarming is a potential entrance questioning on ideology that would assess a visitor’s beliefs on issues such as the treatment of women in society, ethics in military conflict and the “sanctity of life,” according to the Wall Street Journal.

Nu är de nya turist-reglerna ännu inte lagförda, men det lutar åt att turister kommer att utsättas för en drakonisk och högst icke-demokratisk och djupt kränkande och otrevlig utfrågning, av den typ man vanligtvis förknippar med det gamla Sovjet, DDR och dagens Nordkorea.

Välkommen till Donald Trumps USA.

2 thoughts on “Donald Trumps USA: kroppsvisitering och inga svenska abortmotståndare välkomna i USA

  1. Kurt

    Man behöver inte förknippa det med gamla Sovjet, DDR och dagens Nordkorea, det är ju samma regler som Israel sedan länge tillämpat.

    1. Lennart Post author

      Kurt, jo det stämmer, och nu kommer USA också att få dom. Hade EU litet stake skulle man omedelbart införa identiska regler för USA-turister.

Comments are closed.