Politik

De populäraste bärbara datorerna, från MacBooks till Chromebooks

När man går på olika Hackathon så ser man ett hav av Macbooks i olika schatteringar. Har man inte det så är det som att gå på Sturen eller Operan utan det senaste modet. Det blir liksom litet pinsamt.

Men allt handlar inte om Macbooks, och idag är Windows-datorer också dom mycket bra och fullvärdiga konkurrenter med Apple. Som den här listan visr.

2 thoughts on “De populäraste bärbara datorerna, från MacBooks till Chromebooks

 1. Bosse

  Själv har jag aldrig ägt en Apple-dator men de är säkert bra. Om de är prisvärda vet jag däremot inte. I min bekantskapskrets är det många som använder vanliga PC-datorer och kör någon Linux-version som OS. Ubuntu är mycket populärt liksom Kali Linux för den som håller på med säkerhetstester och liknande. Den som är riktigt mån om sin egen nätsäkerhet kan också använda Snowdens favorit-OS Tails.

  Själv brukar jag ha med mig en Ubuntu-installation på ett USB-minne när jag är ute och reser. Skulle min dator av någon anledning paja kan jag då om det behövs låna en dator och köra Ubuntu direkt från USB-minnet. Praktiskt 🙂

  1. Lennart Post author

   USB-baserade operativsystem är mycket bra lösningar, bra tips!
   Själv har jag en Macbook Pro men tycker inte att den är enklare eller bättre än en min Lenovo-dator, utom vad det gäller hårdvaran. Där är Macbook-en helt överlägsen. Man fäller upp locket och omedelbart är operativsystemet aktivt. På sekunden. Den är också lättare, tunnare.

Comments are closed.