Politik

Hanne Gaby Odiele, HBTQI-människor accepteras av modevärlden som tidigare afroamerikaner inom musikbranschen

Tags:

Hanne Gaby Odiele

För minoriteter av alla schatteringar så har underhållningsvärlden alltid varit välkomnanden.
Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Nat King Cole, Duke Ellington, Aritha Franklin, Preservation Hall Jazz Band i New Orleans, listan kan göras hur lång som helst. Skickliga musiker och underhållare som frodades inom den amerikanska musikindustrin som blev en fristad i det annars rasistiska USA.

I dagens modevärld har på samma sätt Transpersoner som Hari Nef och Andreja Pejić och nu senast den intersexuella modellen Hanne Gaby Odiele funnit en fristad och en berömmelse som inte varit möjligt någon annanstans.

Hari Nef i det lägre vänstra hörnet med tjejkompisar.

Medan transpersoner har helt entydig könstillhörighet, men identifierar sig med det motsatta könet, ofta från barnsben, så har intersexuella personer en tvetydig könstillhörighet med många olika undertyper. Som ofta opereras i ung ålder och givetvis utan sitt eget tillstånd. Mycket tragiska människor.

Att en sådan, belgiska Hanne Gaby Odiele nu har blivit internationellt känd fotomodell är därför mycket positivt.

Men det finns faktiskt en annan industri där HBTQI-människor har funnit en fristad och det är IT-industrin i Silicon Valley och Seattle. Där man aktivt rekryterar sådana människor, liksom även andra minoriteter.