Politik

Bokmässan, Falun och den märkliga svenska inrikespolitiken

Att följa den svenska inrikespolitiken utifrån Sveriges gränser är alltid lika förbryllande.Plötsligt exploderar press och sociala medier med nyheter om den svenska extremhögern, Sveriges version av USA:s Alt-right som nu har säte i Vita Huset. Sveriges Alt-right-rörelse eller vit makt-rörelse, som lyckligtvis befinner sig så långt från Rosenbad som man kan komma, är tydligen knuten till tidskriften Nya Tider, har vita skjortor och grönvita flaggor och löjliga slipsar och går mest under namnet nazister men kallar sig själva för NRM och verkar lyckats ha samlat 200 pers till en sävlig marsch i Falun under första maj.

Kritiken mot den svenska extremhögern är som den bör vara, massiv, men verkar samtidigt vara helt ineffektiv.

Ett stort antal twittrare vill att Sveriges riksdag förbjuder NRM, men ingen vad jag vet har ingen brytt sig om att lämna in en stämningsansökan om Hot mot Folkgrupp, Brottsbalken 16:8.

Ingen, det är många protester och mycket högljutt men ingen som gör något juridiskt.

Och utan det är allt hojtande verkningslöst.

Ta en annan liten liten grupp, de s.k. megafonerna som har försök tysta svenska journalister genom att under hotfulla former göra “hembesök”. Det har lett till att många författare och skribenter, utom Jan Guillou, nu tänker bojkotta Bokmässan. Men om man blir personligt hotad så borde man väl gå till polis och dessutom lämna in en stämning för personligt hot, hot av pressfriheten, och be om polisskydd?

Men det har tydligen ingen enda person gjort. Ingen verkar ha gjort någonting, man bara tänker bojkotta mässan. Antagligen för att de här “hembesöken” har kunnat räknas på ena handens fingrar, men ändå. Hot mot journalister är ytterst allvarligt men ingen bryr sig om att vända sig till ordningsmakten.

Mycket märkligt.

6 thoughts on “Bokmässan, Falun och den märkliga svenska inrikespolitiken

  1. Lennart Post author

   roger, det tror du? Jag har inte sett ett ord om att någon har polisanmälts, det tycker jag att tidningarna borde rapportera.

    1. Lennart Post author

     Roger, intressant Jag har svårt att förstå varför Lars Vilks får ett väldigt polisskydd medan hotade svenska journalister inte får något skydd alls. Man kanske måste bli beskjuten för att få det. Men underligt är det.

Comments are closed.